Heerema Belastingadviseurs

Bedrijfsopvolging

Bedrijfsopvolging regelen

Fiscaal vriendelijke bedrijfsopvolging (BOR)

In Nederland worden jaarlijks diverse bedrijven overgedragen. Door de vergrijzing zal dit alleen maar toenemen. Indien de verkoop van een bedrijf tijdig en adequaat wordt voorbereid, kan een forse belastingheffing worden vermeden. Tijdig wil hier zeggen: drie tot zes jaar van tevoren, dus op tijd plannen!

Heerema belastingadviseurs heeft al diverse familiebedrijven geholpen met het traject van fiscaal vriendelijke bedrijfsopvolging (BOR). Deze regeling maakt het mogelijk om erf- of schenkbelasting te verminderen of zelf te voorkomen bij overdracht van uw bedrijf aan een of meerdere kinderen. Het toepassen van de BOR is een complex proces waarbij de specifieke situatie van uw onderneming beoordeeld moet worden. Ook hierbij veranderen de regels en voorwaarden voortdurend.

Als belastingadviseur kunnen wij de onderneming waarderen en zorgen dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de BOR regeling rekening houdend met zowel toekomstplannen als financiële belangen.

Ook bij de aankoop van een bedrijf zijn diverse fiscale en juridische aspecten van belang. Ook dit traject begeleiden wij.

Heeft u een vraag of benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Ik sta u graag te woord.

Visie & RB-Kantoor

Onze dienstverlening is gebaseerd op persoonlijke relaties met onze cliënten. Zakelijke afwegingen en persoonlijke belangen zijn immers nauw met elkaar verweven. Zakelijke beslissingen kunnen diep doorwerken in het privéleven en andersom.

Voor een goede fiscaal juridische dienstverlening is het bijvoorbeeld relevant of u:

  • kinderen heeft die al dan niet werkzaam zijn in de onderneming
  • en mogelijk in de toekomst de onderneming willen voortzetten
  • onroerend goed bezit en al dan niet een financiering hierop
  • overige beleggingen heeft

Belastingadvies is een vertrouwenskwestie. Bij Heerema Belastingadviseurs zullen we dat vertrouwen nooit beschamen.

Dat onze persoonlijke aanpak aanspreekt, blijkt uit de jarenlange relatie die we met groot deel van onze cliënten hebben.

Erkend RB-Kantoor

Wij zijn een erkend . Bij deze beroepsorganisatie zijn ruim 7500 belastingadviseurs aangesloten. Het RB stelt hoge eisen aan de leden om de kwaliteit en dienstverlening te waarborgen.

Wat zeggen onze klanten

De persoonlijke aanpak en betrokkenheid van Sytse bevalt ons heel goed. Hiervoor zaten wij bij een groot kantoor waar wij vaak maar een nummer waren. Nu is het korte lijnen en snel schakelen.
H. De Vries
Heerenveen
Wij ervaren de samenwerking als heel prettig. Sytse heeft ons geholpen met de herstructurering van ons bedrijf. Daar kwam veel bij kijken en wat is het fijn om dan iemand te hebben met vakkennis.
P. Jansen
Groningen

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.